bezpilulky.cz © 2015 Privacy Policy  

Přiblížíme Vám moc, sílu a bezohlednost potravinářského a farmaceutického průmyslu. Staňme se více uvědomělými, abychom dokázali rozeznat lži od pravd, abychom se přestali řídit příkazy systému, který je v rukou mocných ...

Náš cíl

Štítky

 

Produkty

Ella Woodward

Lahodne s Ellou

Lahodně s Ellou

 

 

Úžasné ingredience a skvělá jídla, která si oblíbíte vy i vaše tělo.

Od luxusních dezertů až po rychlá a nenáročná jídla, lahodné tipy, pochoutky založené na syrové stravě a pestré zeleninové saláty – to vše naleznete v této knize. Ella totiž věří, že základem životosprávy mají být přírodní suroviny, které budou jako balzám pro vaše tělo. Pokrmy připravené podle jejích receptů jsou jednoduché a chutnají báječně. Kniha v sobě skrývá více než 100 receptů na jídla, která neobsahují cukr, lepek ani mléčné výrobky. Vaše chuťové buňky vám poděkují, vaše pleť bude jen zářit a vy se budete cítit zdraví a plní energie.

Ella si sama dříve nedokázala představit život bez cukru. Ví tedy moc dobře, jak obtížné bývá změnit své stravovací návyky. Její blog DELICIOUSLY ELLA si proto nesmíte nechat ujít! Každý měsíc jej navštíví dva milióny čtenářů z celého světa. Inspiraci Ella čerpá ze svých vlastních zkušeností a poznatků, které jí pomohly uzdravit se jednoduše pomocí vhodné životosprávy. Je neuvěřitelné, kolik různých pokrmů lze vytvořit za použití velmi jednoduchých ingrediencí a jak snadné je nahradit vaše oblíbené pokrmy jejich zdravými variantami.

Ze všeho nejvíce vám Ella chce ukázat, že tento způsob stravování vůbec není založen na odříkání či hladovění. Podstatné je osvojit si pozitivní a zdravý životní styl.

 

 

Ella Woodward a její příběh. 

 

Ještě před čtřmi lety jsem byla naprostá cukrová zrůda, tedy totální závislák.Vždy jsem byla na sladké a mým nejoblíbenějším jídlem v dětství byly sendviče posypané cukrářským zdobením a pak výtvor, který jsme se setrami nazývaly čokoládový bordel.

Čokoládový bordel byl úplně úžasný a lepil přesně tak, jak byste podle jeho názvu očekávali. Vždycky jsme vyplenily celou kuchyni a vyndaly ze spíže všechny sladkosti, které jsme naházely do jedné mísy - většinou to byla směs sestávající z mléčné čokolády, masrhmallows, gumových medvíků, karamelu, zlatého sirupu a rýžových lupínků - to celé jsme hodily na pánev a zahřívaly tak dlouho, dokud se to nerozpustilo a nevytvořilo lepkavou mňamkózní čokoládovou hmotu. Všechny tři jsme se potom posadily kolem mísy se lžící v ruce a spořádaly celou várku na posezení ! Moje slabost pro cukr nadále rostla a vrcholu dosáhla na cysoké v prváku, kde jsme se s přáteli živili v podstatě sušenkovou zmrzlinou, tunami čokolády a spoustou kyselých žížalek. Bývali jsme naprosto závislí na přeslazených spotřebních potravinách a zdravá výživa u nás byla až na posledním místě.

Zní to bláznivě, že se mé stravovací návyky změnily v tak relativně krátkém čase, a jsem si jistá, že až si prolistujete tuto kniku, těžko uvěříte, že jsem vůbec něco takového jedla. A asi vám bude připadat ještě šílenější, až vám povím, že jsem vlastně ani neměla ráda ovoce a zeleninu, a to myslím smrtelně vážně !

Kromě banánů a pečené kukuřici jsem se všemu, co jen vzdáleně připomínalo ovoce  či zeleninu, vyhýbala jako čert kříži. Nicméně, člověk míní a bůh mění. Můj život nečekaně nabral zcela jiný směr. V létě roku 2011, zrovna když jsem dokončila druhý ročník na univerzitě, mi byla diagnostikována relativně vzácná nemoc s názvem Posturální tachykardický syndrom, neboli POTS....

 

Byla jsem naprosto připravená začít se svým zdravým a léčivým jídelníčkem, dokud mě nenapadlo, že nejenže nevím co jíst, ale navíc neumím vařit ! Tedy kromě těstovin a míchaných vajíček, ale tím to opravdu končilo. Vážtně jsem však tento nový životní styl chtěla vyzkoušet, takže jsem následující tři měsíce jedla každý den v podstatě to samé. Snídaně se skládala z banánu a borůvkové ovesné kaše, do které jsem si přidávala ovoce hned na začátku vaření, abych se ujistila, že se v ní úplně rozvaří (tenkrát jsem neměla ani tušení, že tato metoda dodá jídlu více chuti). Můj oběd byl pohankový toast s rozmačkaným avokádem a orestovanými rajčaty; sice úžasně chutné, ale trochu monotónní, pokud to máte jíst každý den ! A k večeří těstoviny z hnědé rýže a nějakou zeleninovou omáčkou. Asi si umíte představit, že jsem trpěla jistou dávkou závisti vůči svému okolí, které se ládovalo pestrou škálou různých potravin, zatímco já jsem si den za dnem jela to své. I přesto se vak stalo něco neuvěřitelného: začínala jsem se cítiti lépe ! Příznaky mé nemoci se zmírňovaly a vracela se mi energe - ten pocit byl prostě úžasný.  Šlo to pomalu, ale bylo to neskutečně vzrušující a zároveň povzbuzující. A navíc mě to vážně inspirovalo k tomu, abych se více ponořla do toho co dělám, a to byla chvíle, kdy se zrodil můj blog Deliciously Ella. Napadlo mě, že že pokud si založím blog a dám si předsevzetí, že na něj vložím 3 nové recepty týdně, tak se do tohoto způsobu vaření skutečně zamiluji, což se se přesně stalo...

 

 

 

Úryvek z knihy Lahodně s Ellou, napsala Ella Woodward.

Více na www.deliciouslyella.com