bezpilulky.cz © 2015 Privacy Policy  

Přiblížíme Vám moc, sílu a bezohlednost potravinářského a farmaceutického průmyslu. Staňme se více uvědomělými, abychom dokázali rozeznat lži od pravd, abychom se přestali řídit příkazy systému, který je v rukou mocných ...

Náš cíl

Štítky

 

Kurkuma a rakovina

 

Jak kurkuma zabíjí rakovinu a jak optimalizovat absorbci a kukrkumy

 

Kurkuma je světle žlutý kořen se světle hnědou slupkou, typicky používaný na Středním východě, Severní Africe a v jihovýchodní asijské kuchyni. Kurkuma je jednou z hlavních ingrediencí směsi kari koření a skvělým doplňkem do polévek, masa, salátů, stir –frys a dalších.Je to velmi univerzální bylina, která zvyšuje chut mnohých pokrmů.

 

Kurkuminoidy jsou prospěšné látky obsažené v kurkumě. Konkrétně kurkumín , jedna ze specifických složek kukrkumy, je považován za lékařsky nejúčinnější a nejsilnější protirakovinnou látku.Kurkumin napomáhá detoxikaci a omlazení jater, snižuje negativní účinky přetížení železem (což je důležité, protože železo se sladkým pelyňkem má rovněž protirakovinný účinek), zvyšuje množství antioxidantů v těle, podporuje regeneraci mozkových buněk, zlepšuje kognitivní funkce, snižuje pravděpodobnost vzniku a léčí Alzheimerovu nemoc, je protizánětlivý, snižuje riziko onemocnění srdce, redukuje deprese a brání předčasnému stárnutí.

 

Jak kurkuma zabíjí rakovinu?

 

Zabijácká stránka kurkuminu.

Lidské tělo obsahuje přibližně 10-13 bilionů buněk. Tyto buňky jsou nahrazovány rychlostí přibližně 100 až 130 milird každý den. Pevně regulovaný proces samo-zániku buněk je znám jako programovaná buněčná smrt neboli apoptóza.

Rakovinové buňky nepáchají sebevraždu.Vypínají geny za ní zodpovědné.

Kurkumin aktivuje apoptické receptory mnohými různými cestami, způsoby, které se zatím stále jen učíme. Jednou z nejzajímavějších cest je aktivace enzymů, které v podstatě rozsekají proteiny v buňkách. Předpokládá se, že jedním z důvodů, proč rakovinové buňky nezískávají rezistenci na kurkumín, jako na  jiná chemoterapeutika, je proto, že kurkumín aktivuje buněčnou smrt tolika různými způsoby. Také přesně nevíme, proč kurkumín nezabíjí normální zdravé buňky, ale nedělá to. Zdá se, že si vybírá pouze buňky určené k zániku.

 

Naše tělo se chce zbavit většiny kurkumy, kterou přijmeme. Bez pomoci by naše schopnost absorbovat kurkumu  byla velmi malá.

 

Jak zvýšit biologickou dostupnost kurkumínu

 

Jediný problém s kurkumínem je, že naše játra ve snaze zabránit nadměrnému příjmu léků, doplňků stravy a pod., blokuje většinu absorbce  kurkumínu (proces se nazývá glukuronidizace), co dělá sloučeninu mnohem méně účinnou, než jak by mohla být. Existují však způsoby jak zvýšit schopnost těla kurkumín absorbovat.

 

Směs kurkumy a černého pepře

 

Piperin je alkaloid zopdovědný za ostrost pepře.Tato slučenina inhibuje některé metabolické funkce enzymů, které normálně způsobují likvidaci toho, co tělo považuje za nadbytečný kurkumin. (Tento efekt se neomezuje pouze na kurkumin, pepř může robněž zvýšit  absorbci jiných doplňků stravy). Absorbce kurkuminu se zvyšuje  až na 2,000 procent a více a to jen malým množstvím piperinu.

 

Konzumace kurkumy s prospěšnými tuky

 

Kurkumin je rozpustný  v tucích. Díky tuku se prospěšná sloučenina rozpouští správně, a tak má kurkumin dost času dostat se do střeva, absorbovat se do krevního oběhu a následně do buněk, které danou složku potřebují.

 

Zkuste přijmout kurkumu se zdravými tuky, jakými jsou avokádový, olivový a kokosový olej.

Jezte kurkumu s quercetinem

Quercetin je rostlinný flavonoid, který inhibuje enzym deaktivující kurkumin.

Stravou bohatou na quercetin je červené víno, červené hroznové víno, cibule, zelený čaj, jablka, brusinky, borůvky, černé švestky, červenolistý alát, syrová kapusta, zelená čekanka, syrový špenát,sladká paprika,  lusková fazole a čerstvá brokolice.Úplně nejlepším potravinovým zdrojem jsou kapary.

 

 

Shrnutí

 

Pokud plánujete porazit rakovinu, nebo získat další výhody kurkumy, nestačí do sebe hodit několik kurkuminových tabletek. Objevujeme neuvěřitelný synergický vztah mnohých jídel. Nejlepším způsobem,  ve skutečnosti jediným způsobem, jak dosáhnout optimálního zdraví je konzumovat různorodé produkty a odstaňovat  a odstraňovat toxickou rafinovanou stravu.Ťěte i Golden milk tea recipe (Recept na čaj se zlatavým mlékem ) a Foods, Vitamins and Herbs That Kill Cancer (Jídlo, vitamíny a bylinky které zabíjejí rakoviny).

 

Přeloženo z NaturalNews.com

Zdroje:

http://www.organiclifestylemagazine.com

http://www.organiclifestylemagazine.com

http://tv.greenmedinfo.com

http://medicalxpress.com

 

 

O autorovi:

Michael Edwards je zakladetelem, majitelem, šéfredaktorem a správcem Organic Lifestyle Magazine a Green Lifestyle Market. V 17 Michael vážil více než 360 liber (1libra=453,5923g). Trpěl ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder – hyperkinetická porucha), alergiemi, častými záchvaty a vysilující chronickou nespavostí. Tradiční medicína nezabírala. Zatím, co se zotavoval díky alternativní medicíně, studoval přírodní zdraví a ponořil se do něj.